WDC hakemusrumba

Joulukuun lopussa 2010 saimme Artovalta viestin, että WDC:lle elokuussa tehty koirapuistomateriaali ei riitä, vaan meidän tulee täyttää virallinen hankehakemus. Aikataulullisesti tämä tuli pahaan väliin. Olimme mieheni, Tero Pajusen, kanssa tammikuun alusta matkoilla, joten homma siirtyi väkisinkin helmikuun alkuun.

Hakemusta koskevissa keskusteluissa kävi ilmi, että hankkeille ei todennäköisesti saada minkäänlaista rahoitusta, vaan hommat on tarkoitus hoidella vapaaehtoisvoimin. Toisin sanoen meiltä edellytettiin neuvottelujen käymistä kaupungin kanssa ja sponsoreiden hankkimista Design-koirapuistolle ilman korvauksia vaivannäöstä. Mietimme,  haluammeko sitoutua tällaiseen hankkeeseen, joka vie tuhottomasti aikaa, ei hyödytä taloudellisesti mitenkään ja jossa on lukuisia epävarmuustekijöitä toteutumisen suhteen.

Päätimme aktivoida mukaan muita henkilöitä Gammelin Koirat ry:stä. Onneksemme yhdistyksen puheenjohtaja, Anna Vaihia, innostui mukaan toimimaan ja projektin vastuuhenkilöksi. Hän on itsekin Helsingin kaupungilla töissä, joten se helpottaa osittain keskusteluja kaupungin kanssa. Koska olimme asiassa jo näinkin pitkällä, sovimme että jatkamme projektin WDC-kytköksen eteenpäin viemistä tekemällä hakemuksen. Sovimme myös Artovan puheenjohtajan Janne Kareisen kanssa, että Design-koirapuisto otetaan osaksi laajempaa Artovan Henki -hankekokonaisuutta.

Janne auttoi meidät alkuun ja ryhdyimme Annan kanssa väsäämään hakemusta melkoisella kiireellä, koska hakemus piti toimittaa Artovaan viimeistään 4.2. Tässä vaiheessa Anna oli myös yhteyksissä Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavaosastolle, josta saimme tarkennuksia sen alueen kaavoitusaikatauluun, jonne koira-aitaus on suunnitteilla. Kaavoituksen tarkkaa aikataulua on kaupungilta mahdoton saada, mutta jonkinlaista osviittaa kylläkin. Aikatauluun toki vaikuttaa myös, valittaako joku kaavasta sen valmistuttua.

Saimme Annan kanssa hakemuksen puristettua kasaan 3.2. Ja lähetimme sen Artovan lisäksi myös Helsingin kaupungin Rakennusviraston projektipäällikölle tutustuttavaksi. Samalla pyysimme lisätietoja koira-aitauksen suunnittelusta ja kysyimme yhteistyömahdollisuuksista Rakennusviraston kanssa.

GAMMELIN KOIRAT RY / MERJA PYHÄLÄThis entry was posted in Ajankäyttö / Time management, Design koirapuisto, Sitoutuminen / Commitment, Suunnittelu / Ideointi / Planning / Brainstorming, Viranomaiset / Officials, Yhdistykset / Associations. Bookmark the permalink.

Kommentoi, skriv en ny kommentar, Comment here: